Bio nebio Rozinky sultánky nesířené BIO RAW
Kód: BIN028 BIN008 Zvolte variantu



Související produkty
Detailní popis produktu
Každý ví, že rozinky se vyrábí z hroznů. Málo z nás už ale ví, že za účelem zisku rozinek, se hrozny suší na slunci.
Rozinky však nejsou pouhým chutným přídavkem do pokrmů. Mají i svoji přidanou hodnotu v podobě vitamínů. V rozinkách najdeme například vitamíny C, E a A.
Při slově fytonutrienty si nejspíše nic nepředstavíte. Vyplatí se je ale znát, protože zrovna rozinky jsou na ně ale velmi bohaté.
Jedná se o antioxidanty rostlinného původu, které mohou pomáhat předcházet nemocem spojených se stárnutím.
Rozinky zvané sultánky jsou získávány sušením velkých žlutozelených hroznů a vynikají plností chuti a měkkostí. Naše sultánky byly vypěstovány podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství převážně v regionu Salihli u západního pobřeží Turecka.
Tyto rozinky jsou nesířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany. Místo obvyklého síření byly použity alternativní metody zajišťující potřebnou trvanlivost. Před sušením se sklizené hrozny krátce ponoří do 5%-ního roztoku potaše (uhličitanu draselného) s trochou bio olivového oleje. Tak se zkrátí doba sušení na sluníčku a zmenší se tím riziko změny počasí. Sultánky se suší jenom tři až pět dní a uchovají si během tohoto procesu svou světlou barvu - a bez síření! Po sušení se sultánky omyjí a ručně roztřídí. Slepování sultánek se zabrání orosením bobulek trochou bio slunečnicového oleje. Koncentrace oleje nesmí přesáhnout 0,5 %.
Tyto sultánky pocházejí z projektu Turecko společnosti Rapunzel.
POUŽITÍ: Na pečení a vaření, do jogurtu, musli a desertů. Jako náhražka cukru a ostatních sladidel.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g: Stejně jako ostatní sušené ovoce, i rozinky jsou koncentrovaným zdrojem energie, cukru a živin. Mimo jiné obsahují vlákninu (cca 5,4 g na 100 g) a v menším množství i železo, draslík a vitaminy řady B.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.