SONNENTOR Hořčice žlutá na klíčení BIO 120g
Kód: SON507



Související produkty

BIO pomerančový prášek Zdravý den® se vyrábí z kůry a dužiny ekologicky pěstovaných pomerančů. Pomeranče se zbaví šťávy a zbylá kůra a dužina se usuší a rozemele na jemný...

BYLINNÁ | BAZALKOVÁ | VÝRAZNÁ | TRPKÁ Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým...

Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. Člověk ho buď miluje nebo nenávidí. V kuchyni se anýz používá podobně jako...
Detailní popis produktu
Může být označovaná také jako bílá a v našich zeměpisných šířkách se používá k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. Indové jsou při jejím použití podstatně kreativnější. Žlutá a černá hořčičná semínka jsou v jihoindické kuchyni obzvláště důležitá a před použitím do Ghee (přepuštěné máslo) se praží, čímž dostane ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí kari-past a kořenících směsí. Kdo rád experimentuje, může hořčičná semínka také nakličovat a tyto chutné lehce ostré klíčky použít do salátů.
Doba namáčení: 5 hodin. Doba klíčení: 3-9 dní. Ideální teplota: 18-20 °C, 2 x denně proplachovat.
Tip: Dříve než při vaření přidáte ostatní přísady, je vhodné hořčičná semínka orestovat společně s cibulí a česnekem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.