Lyofilizované ovoce
V mrazem sušeném ovoci nenajdete siřičitany, cukr ani nic navíc. Jen lahodné ovoce s plnou chutí, vůní a spoustou vitamínů. Už jste ochutnali všechny druhy?
Značky
Gramáž
Neboli lyofilizované ovoce už také není na českém trhu žádnou novinkou. Až na jeho neskutečnou cenu málokdo ví, co je na něm tak speciálního.
Toto ovoce se zpracovává šetrným mražením a zároveň tedy i sušením za pomocí nízkého tlaku, a tak ovoce nepřijde do kontaktu s teplem ani ničím jiným, co by mohlo poškodit jeho kvalitu. Ovoce je tak stále krásné na pohled, ale zůstává i jeho přirozená chuť a vůně, a dokonce i vzácné vitamíny a minerály, které se při běžném sušení rychle vytrácejí.
Oproti běžně sušenému ovoci má také výhody ohledně plísní. Běžné sušené ovoce je na plísně opravdu hodně náchylné, a tak do něj výrobci často přidávají siřičitany a mimo jiné také cukr. Siřičitany ale na našem těle mohou způsobovat opravdu nepěkné vyrážky.