Moruše
Tyto bílé nebo i černé plody jsou známé především díky bourci morušovému, který se živí listy této rostliny a vyrábí tak pravé hedvábí. Brouky však jíst nebudeme, a tak nás zajímají především zdravotní výhody pro naše tělo, které nám přinese konzumace moruší.
Značky
Gramáž

Sušené ovoce zvané moruše je v České republice pro velkou část populace ještě velkou neznámou. V případě pěstování je to ale o něčem jiném. V jižní Evropě se moruše pěstují již...

Sušené ovoce zvané moruše je v České republice pro velkou část populace ještě velkou neznámou. V případě pěstování je to ale o něčem jiném. V jižní Evropě se moruše pěstují již...
Moruše jsou složením z 90 % pouze vodou, a tak se řadí mezi velmi nízkokalorické ovoce. Zbytek složení jsou pouze cukry, škroby, vláknina a vzácné vitamíny.
Mimo to se říká, že pravidelnou konzumací moruší můžete předejít chudokrevnosti, cévním chorobám a díky moralinu, který moruše obsahují, můžete snížit i hladinu cukru v krvi. Toto, a ještě mnohem více se pro vás schovává v těchto ne až tak v České republice známých plodech.
My si však myslíme, že by byla škoda těchto snad až magických účinků nevyužívat, a tak jsme si pro vás na našem e-shopu připravili nabídku sušených moruší, které chutnají snad ještě lépe, než vypadají.