Rozinky
Rozinky používá běžná česká domácnost téměř každý den. Tyto drobné sušené plody najdou své uplatnění ve sladkých buchtách, dezertech, ale i moderních receptech, ve kterých byste je nečekali.
Značky
Gramáž
Základním benefitem rozinek je jejich trvanlivost. Výroba probíhá sušením hroznového vína, díky kterému si můžeme na hroznovém vínu v jeho sušené podobě pochutnávat mnohem déle. Díky tomuto procesu máme dnes tak oblíbené rozinky.
Rozinky jako takové v sobě skrývají spoustu energie a sacharidů, a proto se často jedí v kombinaci s ořechy, které v sobě naopak skrývají spoustu tuku a mohou se tak skvěle doplňovat.
Největší pozor byste si však měli dát na siřičitany, které se v rozinkách často objevují. Siřičitany se do ovoce přidávají z důvodu lepší trvanlivosti, předcházení plísním a zachování jejich líbivé barvy. Až na tyto jejich benefity působí i negativně a po konzumaci mohou na těle způsobovat i nepěkné vyrážky.
Naštěstí u nás na e-shopu najdete rozinky jen nesířené, není tak místo k obavám a jen prostor k ochutnávání!